Total de visualitzacions de pàgina:

Editorial text



La Revista 2.0

Em fa una il·lusió especial presentar aquesta iniciativa en la que hem estat treballant durant aquest curs, un repte que aglutina molts aspectes de les vessants artística i formativa de la nostra tasca i que té vocació de convertir-se a partir d’ara en una eina de comunicació adreçada a tot l’entorn del Conservatori.
La música és  en si un acte de comunicació que precisa d’una manera  implícita la sintonia entre la sensibilitat de les persones. En el moment del concert, el text musical arriba al seu destinatari, el públic,  en un acte en el que és necessària  l’aportació del intèrpret. Tanmateix aquest acte, que sempre havia estat efímer,  amb l’aparició dels avenços tècnics que van fer  possible enregistrar el so i l’imatge, es va convertit ja fa temps en quelcom perdurable. Actualment el desenvolupament de la tecnologia aplicada a la música ha transformat una part important dels nostres codis de comunicació  de manera que no podem deixar aquests recursos de banda ja que  són eines de desenvolupament de la creativitat, de la comunicació i  una valuosa via formativa.
És en aquest context que valorem el potencial que té la gestió de “La Revista2.0”,  un espai virtual que pot fer possible  reviure moments singulars de la vida musical del nostre centre i que també pot convertir-se en un terreny més en el que els seus protagonistes, els estudiants del centre, puguin desenvolupar altres formats per comunicar-nos les seves inquietuds artístiques.
Avui presentem un primer pas que han donat en aquesta direcció els alumnes actuals de les assignatures “Noves Tecnologies”, “Música i Imatge”  i “Iniciació als mètodes de producció, gravació i edició musical“ tots ells orientats pel seu professor Miquel Roger. Esperem que en el futur la continuïtat del projecte acabi essent un  mirall en el que  el pòsit que vagi acumulant el relleu dels nous alumnes  mostri un reflex fidel de la personalitat del nostre centre.

Jaume Cortadellas